Lleida, ciutat de llevadores. Congrés de l’ACL i la FAME

El 17, 18 i 19 d’octubre al Palau de Congressos de Lleida “La Llotja”, amb la col·laboració del COILL i el CCIIC

 Lleida acull els dies 17, 18 i 19 d’octubre, la celebració del V Congrés de l’Associació Catalana de Llevadores (ACL) i XXII Congrés de la Federación de Asociaciones de Matronas de España (FAME). L’esdeveniment té com a lema “Matrona, cuidados que transforman. Humanización y Tecnologia” i tindrà lloc a La Llotja.

La trobada vol fer front als nous reptes de la professió en un entorn de canvi continu i, posant èmfasi al fet que humanitzar la tecnologia és clau per a proporcionar una atenció més individualitzada, empàtica i pacient a les persones.

El congrés s’iniciarà el 17 d’octubre a les 17 hores amb un acte inaugural a càrrec de M. Victòria Cambredó, presidenta de l’Associació Catalana de Llevadores. Tot seguit, hi haurà la conferència inaugural “Lactància i esport d’elit”, a càrrec de la campiona olímpica de natació sincronitzada i presidenta de la Comissió de Maternitat i Esport del Comitè Olímpic, Ona Carbonell. La conferència serà moderada per Roser Gol. Després, tindrà lloc la taula “Actualització en Obstetrícia” moderada per Elena González amb la llevadora Garazi Carrillo que parlarà de “Evitamos prácticas innecesarias en obstetricia, Iniciativa Essencial”; Alba Roca, psiquiatre perinatal que aboradarà la “Salut Mental Perinatal”; la llevadora Elena Rivilla que dissertarà sobre “El uso de las nuevas tecnologias sin perder nuestra esencia” i l’especialista en Obstetrícia i Ginecologia Maria Goya parlarà del “Concepto de cuarto trimestre: riesgo cardiovascular postparto”. La primera jornada del congrés clourà amb l’actuació de benvinguda de Marea Rosa.

El 18 d’octubre començarà amb una taula d’Actualització en Ginecologia moderada per Helena Viñas, amb la llevadora Fátima León, la vicepresidenta de l’Associació d’Afectades d’Endometriosis de Catalunya (EndoCat) Eva Flo; i l’especialista en ginecologia i obstetrícia Berta Díaz-Feijoo. Després d’una pausa, la taula “Maternidades: nuevos retos” comptarà amb la llevadora Consuelo Álvarez; l’especialista en ginecologia i obstetrícia Anna Mallafré; i la llevadora Eva Vela. Totes moderades per Gemma Cazorla. A continuació es faran dos simposium patrocinats, alhora que se celebraran sessions paral·leles. A la tarda, es començarà amb la sessió “Buenas prácticas de las matronas en el territorio”, moderada per Rosa Alzuria i amb la participació de la llevadora Clara Garcia, Esther Martínez i Antonio Zurita. A continuació, Dolors Costa moderarà la taula “Matrona: Esencia, práctica i formación”. Hi participaran l’antropòloga M. Jesús Montes i les llevadores Salomé Álvarez, Francisca Postigo i Cristina Franco. Finalment, la jornada acabarà amb la taula “Innovación y Tecnología en la salud sexual i reproductiva” moderada per Encarna López. Hi intervindran les llevadores Marta Jiménez, Meritxell Gómez, Cristina Martínez i la directora de comunicació Laia Brufau. El dia acabarà amb un sopar de gala al Palau de Margalef.

Dissabte, 19 d’octubre, hi haurà la taula “Pornografia a debat: visualitzant la compexitat”. Sota la moderació de Cristina Martínez, parlaran Paula Kuffer, doctora en Filosofia; Laura Rosel, periodista i Mariona Ribas, actriu. Després d’una pausa, hi haurà la conferència de clausura, el lliurament de premis, la presentació del congrés 2025 i la cloenda oficial.

L’esdeveniment compta amb la col·laboració del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) i el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC).

Web del congrés

Programa_Lleida2024-1

Inscripcions

setembre

19set.(set. 19)08:0003oct.(oct. 3)15:00CURS COILL: ACTUALITZACIÓ EN EDUCACIÓ SEXUAL I AFECTIVA

20set.(set. 20)09:0021(set. 21)19:00III Congrés català d’infermeria i salut escolar "La infermera com a eix vertebrador de la salut"

octubre

19set.(set. 19)08:0003oct.(oct. 3)15:00CURS COILL: ACTUALITZACIÓ EN EDUCACIÓ SEXUAL I AFECTIVA

17oct.(oct. 17)09:0019(oct. 19)14:00V Congrés de l’Associació Catalana de Llevadores i XXII Congrés de la Federació d’Associació de Llevadores d’Espanya

X