XV Jornada d’actualització en infeccions transmissibles sexualment

Amb la col·laboració del COILL i la participació de les llevadores Yolanda Florensa i Yasmina Martínez i les infermeres Aranzazu Nieto, Irma Mòdol, Alícia Màrquez i Blanca Aguarod 

31 de maig (9h-14h). Unitat Docent de la Facultat de Medicina (aula 0.22 HUAV). Organitzat pel Grup de treball en Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) de Lleida

L’aula 0.22 de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (HUAV) acull demà, 31 de maig, la XV Jornada d’actualització en infeccions transmissibles sexualment; una sessió que compta amb la col·laboració del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) i en què hi participen les llevadores Yolanda Florensa (llevadora responsable direcció ASSIR Lleida) i Yasmina Martínez (llevadora ASSIR Lleida referent Tarda Jove). També hi intervenen les infermeres Aranzazu Nieto (infermera Referent Centre Jove de Salut Sexual de l‘Ajuntament de Lleida), Irma Mòdol (infermera de Salut Pública del servei de Vigilància Epidemiològica i Resposta a Emergències de Salut Pública a Lleida i Alt Pirineu i Aran .ASPCAT); Alícia Màrquez (referent territorial d‘activitats Comunitàries i Trànsit AP Lleida) i Blanca Aguarod (referent Programa Salut i Escola Territori de Lleida).

L’acte començarà a les 9 del matí amb la benvinguda d’en Raül Llevot, gerent de la Regió Sanitària Lleida; Mercè Bieto, subdirectora Regional a Lleida, Alt Pirineu i Aran; Alfons Segarra; gerent Territorial ICS-GSS Lleida. Tot seguit, Jesús Aramburu moderarà diferents intervencions que començaran amb les ‘Estratègies de cribratge per al control de la Infecció per Chlamydia Trachomatis’, amb Oriol Yuguero, i ‘VPH i nou protocol’, amb Yolanda Andrés i Yolanda Florensa. Seguidament, es parlarà de ‘Impacte de les ITS en el pronòstic reproductiu’, amb Núria Muñiz. A continuació Joan Colom parlarà de ‘Les ITS a Catalunya. Present i futur’.

La jornada continuarà amb uns Tallers pràctics, amb Alícia Màrquez. Hi hauran tres tallers: Taller 1 (A0.22) ‘Habilitats en comunicació en el context d’ITS’,  amb Aranzazu Nieto i el Taller 2 (A1.03) ‘Tothom a una amb les ITS’, amb Blanca Aguarod, Anabel Altisent, Miriam Martín, Yasmina Martinez. Finalment, el Taller 3 (A2.24) ‘Semiologia dermatològica d’ITS i alguns diagnòstics diferencials’, amb Nathalia Zuluaga.

Per acabar, i moderat per Sara Amigó, es parlarà d”Erradicant Sorpreses: Protocol territorial d’ús d’antimicrobians per a la batalla contra les ITS’, amb Maria Ramírez; ‘El Chemsex exprés, riscos i plaers’, amb Jordi Jiménez; i finalment, ‘Passejant pel perill: turisme sexual i ITS’, amb Laura Cardona.

La sessió acabarà tractant el tema ‘Intel·ligència artificial i ITS’, amb Rafael Aguayo que donarà pas a les conclusions finals.

La jornada està organitzada pel Grup de treball en Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) de Lleida i té la col·laboració el COILL. A més, hi ha la col·laboració d’Antisida Lleida, Ajuntament de Lleida, Generalitat de Catalunya, Col·legi Oficial de Metges de Lleida i Universitat de Lleida.

[pdf-embedder url=”https://www.coill.org/wp-content/uploads/2024/05/PROGRAMA-JORNADA-ITS-2024.pdf” title=”PROGRAMA JORNADA ITS 2024″]

No Events on The List at This Time

X