VII Jornada d’Actualització. Una rotació diferent: IIR/MIR al SEM

La sala d’Actes C de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (HUAV) acollirà el 22 de maig la VII Jornada d’Actualització. Una rotació diferent: IIR/MIR al SEM; un acte concebut per donar a conèixer l’experiència de la rotació de MIRs i IIRs a les Unitats de Suport Vital Avançat i que alhora serveis per a revisar temes d’actualitat en l’emergència extrahospitalària. La jornada està destinada a estudiants d’infermeria i de medicina, TES, MIRs i IIRs de les Unitats docents i els professionals assistencials i de CECOS de la resta de professionals sanitaris de l’ICS, HUAV i Atenció Primària.

La jornada comptarà amb la participació de les infermeres Rebeca Ramírez, presidenta de la subcomissió d’infermeria de la Unitat Docent M d’Atenció Familiar i Comunitària de Lleida; Patrícia Gutiérrez, Infermera CECOS Reus; Núria Jové, infermera asssitencial SEM i Pau Espín, infermer assistencial SEM i referent IIR. A més, hi intervendran les IIR Sònia Sans, Raquel Cano, Laia Balada, Benjamín Sanz i Marina Campos.

El programa començarà amb la benvinguda de José Ramón Ropero, cap Territorial del SEM i Oriol Yuguero, cap d’Urgències de l’HUAV. Tot seguit, l’inspector Damià Larriba i el sergent Josep Bueno, de la Regió Policial de Ponent Policia de la Generalitat -Mossos d’Esquadra; impartiran la ponència “L’accident de trànsit, entès com un fet delictiu”.

L’acte seguirà amb la presentació de casos moderats per la infermera Rebeca Ramírez i el cap d’estudis de la Unitat Docent M d’Atenció Familiar i Comunitària de Lleida, Josep Montserrat. En primer lloc, es parlarà del ‘Maneig de les taquiarítmies’. Ho faran els alumnes MIR: Sara Perea i Reinhard Dieter Thelheimer, amb la seva tutora Anna Granés, metgessa assistencial SEM. Després, serà el torn de les IIR Sònia Sans i Raquel Cano que, acompanyades per la tutora Núria Jové, parlaran del ‘Codi IAM: Què ha canviat?’. A més, hi intervendrà en ambdós casos l’expert Carlos Tomás, coordinador Clínic d’Assistència Primària i Hospitalària; adjunt a la gestió/servei Cardiologia i Professor Associat del Departament de Medicina de la UdL.

Després d’una pausa, serà el moment d’abordar la ‘Síndrome de kounis’, amb els alumnes MIR Pau Oliveras i Sergio Jiménez i el tutor Joan Pere Fabregat. També hi haurà l’expert Lluís Marquès; cap de Secció del Serveis d’Al·lergologia dels Hospitals HUSM i HUAV. El programa seguirà amb el tema ‘Cremades vs Intoxicacions per CO’ amb els alumnes MIR Anna Valldosera i Ester Oriol i el seu tutor Antoni Llubes. Hi serà, a més, Patricia Gutiérrez, Infermera CECOS Reus i un expert de l’hospital Moissès Broggi.

El següent punt a tractar serà ‘Revisió bibliogràfica: Complicacions postfibrinòlisi en l’ictus isquèmic’, amb l’alumnes MIR Andrés Pujol i l’expert Gerard Mauri, neuròleg de l’HUAV. Després es parlarà del ‘Maneig i control del pacient agitat’, amb les IIR Laia Balada, Benjamin Sanz i Marina Campos. Hi serà també el tutor Pau Espín i Alexandra Aguilà, Psicòloga SEM RS Lleida- Alt Pirineu i Aran i Marc Cavallé, metge CECOS Reus.

La cloenda anirà a càrrec d’en Diego Alonso, cap d’estudis del SEM; Elena Sancho, referent MIR i i Pau Espín, referent IIR.

Incripció a la VII Jornada d’Actualització

 

 

No Events on The List at This Time

X