Estades formatives de l’alumnat d’Infermeria als centres de la RS Alt Pirineu i Aran

La Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran ha iniciat aquest curs 2023/24 un nou projecte formatiu, en una iniciativa conjunta amb la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida (UdL), per donar suport a les estades formatives de sis alumnes del 4t curs del Grau d’Infermeria i un alumne del doble Grau d’Infermeria i Fisioteràpia.

La formació s’ha dut a terme entre els mesos de desembre i febrer al CAP de Tremp, a l’Hospital Comarcal del Pallars i a la base del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) a Tremp.

Les classes han estat teòriques i pràctiques i, per exemple, cada divendres, els alumnes han realitzat una assignatura teòrica sobre la Gestió de la Demanda Infermera (GID). impartida per Laia Martí, infermera referent de Residències al Pirineu, i Núria Gardeñes, infermera clínica territorial de la SAP Lleida Nord. També s’han realitzat avaluacions de simulacions reals amb actors, metodologia de treball que ha permès que l’alumnat pugui posar en pràctica els seus coneixements. A més, s’han fet tallers d’exploració respiratòria, abdominal, neurològica, òssia, de raquis i de columna vertebral, i de sutures i desbridament de ferides. Així mateix, s’ha inclòs una experiència de risc emocional per desenvolupar i explicar el Codi Risc Suïcidi.

A partir d’aquest febrer els alumnes continuaran fent pràctiques a l’Hospital i al Centre d’Atenció Primària de la Cerdanya.

Foto i font: ICS

No Events on The List at This Time

X