La llevadora Annabel Fernández Cuesta, Premi Hera 2024

El Jurat reconeix Fernàndez “en representació de les llevadores lleidatanes”.

Raquel Barrachina, María Margalejo i Maria Lara, se sumen a un elenc de guanyadores que completa la productora, guionista i directora de cinema, Isona Passola, com a Dona Emblemàtica.

La llevadora del COILL i l’ASSIRLleida, Annabel Fernàndez Cuesta, ha estat guardonada amb el Premi Hera 2024categoria cultura “en representació de les llevadores lleidatanes” i com a reconeixement als seus “vint-i-quatre anys de trajectòria professional vinculada al comaratge i la menopausa amb l’objectiu de donar suport a dones que travessen aquesta etapa crucial de la seva vida”. El guardó es va lliurar ahir dijous, 21 de març, al restaurant Davall de La Llotja, en un acte que va comptar amb l’assistència d’un centenar de persones entre autoritats, membres del Jurat i sòcies de l’associació. En el decurs de la gala es va obsequiar totes les premiades amb una escultura rèplica del logotip de l’associació Hera, obra de Miquel Àngel González, artista argentí establert a Lleida.

L’associació Hera va donar a conèixer, el passat febrer, els noms de les guanyadores de la tercera edició dels seus guardons anuals a les dones professionals que contribueixen a la visibilització de l’osteoporosi i la menopausa. Juntament amb l’Annabel Fernàndez, que ha estat membre de la Junta i coordinadora de la Comissió de Llevadores del COILL i treballa al CAP Cappont de Lleida, han estat premiades l’entrenadora física especialitzada en la dona i el sòl pelvià i directora de l’Argos Gym, Raquel Barrachina (categoria emprenedoria); la sexòloga i directora de Nemesis, María Margalejo (categoria investigació i recerca); i la periodista d’Emun FM –consorci d’emissores municipals d’Albesa, Alfarràs, Alguaire, Almenar i Torrefarrera– i coordinadora de l’espai SEX-SI, Maria Lara (categoria periodisme i comunicació).

L’elenc de guanyadores el tanca la productora, guionista i directora de cinema, Isona Passola, que ha estat guardonada amb el Premi Hera Dona Emblemàtica. Passola va presidir l’Acadèmia de Cinema Català i és coneguda per pel·lícules com la multipremiada Pa negre (2011) o Incerta Glòria (2017).

En total, els premis han rebut 21 candidatures que han estat avaluades per un Jurat format per membres d’Hera, la Diputació de Lleida, les regidories de Drets Civils i Feminismes i de Salut de l’Ajuntament de Lleida, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida –que ha estat representat per la llevadora Rosa Alzuria Alós, el Col·legi Oficial de Metges de Lleida, el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya – Lleida, el Col·legi de Periodistes de Catalunya – Demarcació de Lleida, els Serveis Territorial sde Cultura de la Generalitat de Catalunya a Lleida i Ap! Lleida (Associació Professional d’Empresàries de Lleida i Pirineus).

Sobre l’associació Hera

L’associació, l’única a Catalunya dedicada a l’osteoporosi, compta amb 82 sòcies entre Lleida, Tarragona i Barcelona. Va ser creada ara fa sis anys per Maria Antònia Roca, diagnosticada d’osteoporosi, arran de prendre consciència sobre el menysteniment que pateix la malaltia. “Si no et fan una densitometria, no saps que tens osteoporosi, i la sanitat pública no en fa, per tant, la gent no ho sap”, lamenta la presidenta d’Hera.

Hera és una associació no lucrativa l’objectiu de la qual és fer difusió i donar a conèixer l’osteoporosi i la menopausa i fer prevenció per millorar la qualitat de vida de les afectades. Per això, l’entitat ofereix avantatges a les seves sòcies com ara condicions especials al Centre Avantmèdic Lleida a l’hora d’accedir a revisions ginecològiques, densitometries, mamografies i ecografies de mama.

“L’osteoporosi es mostra amb dolor, mal de cap, caigudes inesperades, debilitat de la massa òssia i altres símptomes estretament lligats a la menopausa”, explica Maria Antònia Roca, que encapçala la junta seguida per Úrsula Ferrer a la vicepresidència; Anna Costa com a secretària; Montse Cerqueda de tresorera, i Marta Quintana, Roser Llinàs i Maria Jesús Villacampa en qualitat de vocals.

 

Jurat dels premis Hera

 

 

 

No Events on The List at This Time

X