Infermeres lleidatanes presenten treballs al congrés internacional de salut laboral ICOH 2024

Les col·legiades formen part del Grup de Recerca de Cures de Salut (GReCS) de l’IRBLleida i de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida i han presentat treballs sobre els beneficis de la pausa activa per al personal administratiu i les condicions laborals de les persones treballadores temporeres al camp.

Sota el lema “Enhancing Occupational Health Research and Practices: Closing the Gaps!”, el Congrés Internacional de Salut Laboral ICOH2024 ha reunit entre el 28 d’abril i el 3 de maig, especialistes de totes les disciplines i països a la ciutat marroquina de Marràqueix. Entre els participants, un grup d’infermeres lleidatanes membres del Grup de Recerca de Cures de Salut (GReCS) de l’IRBLleida i de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida, que hi han presentat treballs.

El grup d’investigadors ha defensat dos pòsters científics referents a sengles treballs realitzats amb el suport del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) i del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya (COFICAT).

El primer duia per títol “Beliefs and expectations of active pause strategies between administrative personal with spinal pain: a qualitative study” i tractava sobre la pausa activa com a eina reparadora del mal d’esquena del personal amb funcions administratives. Una investigació duta a terme per Carles Tersa Miralles, Maria Masbernat Almenara, Filip Bellon, Cristina Bravo Navarro, Esther Rubinat Arnaldo i Francesc Josep Rubí Carnacea.

El segon dels pòsters “The work conditions of agricultural workers from Magrib and Subsaharan Africa in Spain. The AGROMISALUD project analitzava el medi laboral de les persones treballadores temporeres, originàries del Magrib i de l’Àfrica subsahariana, a Espanya. Una recerca d’Erica Briones Vozmediano, Luis Alejandro Rodríguez, Agustín González, Sergio Andrés, María del Mar Jiménez, José Tomás Mateos i Elena Ronda; realitzada en el marc del projecte AGROMISALUD que pretén valorar la influència de la precarietat laboral i l’exclusió social en la salut d’aquestes persones i que es desenvolupa de forma simultània en quatre Comunitats Autònomes (Cataluña, La Rioja, Múrcia i Andalusia).

 

maig

29abr.(abr. 29)09:0019juny(juny 19)14:00CURS COILL: SUPORT VITAL AVANÇAT (SVA)

14maig(maig 14)09:0021(maig 21)20:00CURS COILL: INTRODUCCIÓ A LA GESTIÓ INFERMERA DE LA DEMANDA AGUDA (GID)

juny

29abr.(abr. 29)09:0019juny(juny 19)14:00CURS COILL: SUPORT VITAL AVANÇAT (SVA)

X